Blijf gezond - Wandel mee

4006

Wsc Langdorp

Met onze club op wandel in La Roche en Houffalize 

“Nu volgt een klim van zowat een kilometer. Iedereen klimt op zijn tempo en we zien mekaar boven, waar we onze boterhammen kunnen aanspreken” Dat zei Guy, die de leiding had van ons groepje. We waren pas begonnen aan onze 9 kilometer en we kregen al een flinke klim voorgeschoteld. Voor mij was dit een test hoe het met mijn conditie gesteld was. Niet denderend, dus, want het was hijgen en zuchten om boven te geraken.

Maar ik loop voorop op de feiten. We vertrokken in Aarschot om kwart voor acht met even boven de vijftig wandelgenoten. Ons doel was Houffalize waar we drie nachten gingen verblijven maar de club trakteerde ons eerst nog op een koffietje in Floreal in La Roche-en-Ardenne en dan een eerste wandeling doen van 9 of 13,50 kilometer, naar keuze. Wij kozen voor 9. Klein beginnen, dacht ik en dan opbouwen. Mijn eerste indrukken kan je hierboven lezen.

Maar ik heb die wandeling afgemaakt. En we werden voor onze moeite beloond in hotel Vayamundo, prachtig gelegen in een vallei, waar we ‘s avonds hartelijk onthaald werden op een meer dan copieuze maaltijd. Bij het buffet konden we vinden: soep, gevarieerd voorgerecht, ruime keuze in hoofdmaaltijd en dessert. De afgewerkte calorieën konden weer ruimschoots aangevuld worden. Na nog wat napraten over het verloop van de dag, trok iedereen stilaan richting kamer. De eerste dag was mooi afgesloten.

Houffalize Vayamundo

Vayamundo, Houffalize. Ons hotel voor 3 nachten

Na een zeer ruim ontbijtbuffet, stonden de Pinguins ’s anderendaags weer klaar in de hal van het hotel. Die tweede dag hadden we keuze tussen wandelingen van 22, 17 of 12 kilometer. Uit voorzichtigheid kozen we voor 12. Toch al meer dan de 9 van gisteren dacht ik, dat is dan toch “opbouwen”, niet? We vertrokken aan het hotel eerst vergezeld met wat miezerregen maar dat duurde niet lang, het doel van die wandeling was het dorpje Achouffe, beter bekend als plaats van de brouwerij “Chouffe”. De wandeling leidde ons door mooie landschappen met prachtige vergezichten. Door bossen met op de bodem weelderige mossen, langs en over beekjes, langs wegjes met op de flanken bloeiende brem en in de weiden witte, paarse en blauwe bloemetjes, wondermooi !!!. Na, op een muurtje, onze boterhammen genuttigd te hebben, gingen we het plaatselijk café binnen voor een Achouffe bier of iets dergelijks, dat spreekt vanzelf. Voor de 12 km, liep het dan naar zijn eindpunt: het plaatsje Mont waar de bus ons kwam ophalen. Na het vele klimmen, dalen en genoten van de vergezichten, vonden we dit een welgevulde dag. Later weer aanschuiven voor het buffet, want we hadden uiteraard honger.

Houffalize bos

Onderweg door de bossen

Zaterdag voerde Werner, onze buschauffeur, ons ’s morgens naar Clairvaux, Groot Hertogdom Luxemburg. Van daaruit hadden de verkenners voor ons 2 wandelingen voorbereid: één van 7 en een van 13,50 km. Wij sloten aan bij de groep van 13,50, van opbouwen gesproken!! Dat was weer een pracht van een wandeling, wel met veel hoogteverschillen, met onder andere prachtige zichten op de abdijkerk en de burcht van Clairvaux. Na de wandeling konden we gezellig napraten bij een Diekirch, het plaatselijke bier of iets anders. En dan ging het, met de bus, weer richting Houffalize.

Clairvaux kerk

Clairvaux komt weer in zicht

Oei, dit is al de laatste dag!! Na het ontbijt, eerst de valiezen in de bus laden, dan nog een wandeling om het af te leren: 12 of 9 km. Wij kozen voor de 9. Wie had het daar over opbouwen van conditie?? De 9 km werd een rustige wandeling met weinig hoogteverschillen, gewoon rustig genieten van het landschap en het gezelschap. Een flink deel van de wandeling liep langs de RAVEL, een fietspad door de streek. Om 12u 30 werden we weer in het hotel verwacht voor de Sunday Lunch, weer een flink gevuld buffet. Om 14u 30’ stapten we in Houffalize op de bus, omstreeks 16u 45’ waren we weer in Aarschot met een hoofd vol mooie herinneringen.

Allerbeste dank aan de verkenners en het bestuur voor deze fijne en deugddoende reis !!

Deze geslaagde vierdaagse kun je nog eens bewonderen in ons fotoalbum.

JVE

 

Volgende activiteiten

donderdag, 23 mei 2024
Clubwandeling
22e Netetocht
zaterdag, 08 juni 2024
Voettochten
Diest-Testelt
zondag, 16 juni 2024
Stertocht
Stertocht Itegem